Stenläggning & Stensättning i Båstad

Experter på stenläggning & stensättning i Båstad

Vi utför alla typer av stenläggningar inklusive gångar och garageuppfarter, körvägar, trappor och uteplatser. Dessutom uppför vi vindskydd och murar.

Vi erbjuder bara material av högsta kvalité och vår duktiga personal hjälper er lägga plattor efter era önskemål. När ni vänder er till oss för stenläggning kan ni känna er trygga med det utförda arbetet. Vi jobbar alltid mot att ge er bästa möjliga service.

Vi är proffs på stenläggning och kan även erbjuda planering och rådgivning för er som behöver det. Vi har många års erfarenhet i branschen och gott om referenser i form av nöjda kunder som kan intyga att vi utför arbeten av högsta kvalitet.

I våra rutiner ingår uppföljning av arbetet för att se till att allt blir som det ska. Det innebär att vi kommer ut och inspekterar arbetet några månader i efterhand för att se till att allt är som det ska. Vi skapar ytor som håller!

Stenläggning skapar personliga hem

Det finns ett stort värde i att som villaägare använda sig av marksten vid olika områden runt huset. Dels så har vi ett ekonomiskt värde – en korrekt utförd stenläggning kommer att öka värdet på huset – och dels så har vi det rent estetiska värdet.

Det många inte tänker på är att stenläggning handlar om en konstform. Är en stenläggning rätt planerad höjer den hela intrycket och skänker personlighet till huset. En tråkig uteplats blir en speciell yta som man vill spendera tid på, en garageuppfart förvandlas till en välkomnande entré och en trist trappa i betong kan med hjälp av lite stenbeläggning plötsligt bli varm, mjuk och väldigt personlig.

Just ordet personligt är viktigt. För oss innebär det att du som kund vävs in i arbetet. Lyhördhet är en viktig del i vår verksamhet. Du som kund ska kunna komma med önskemål, förslag och idéer som vi – genom vår erfarenhet – kan förverkliga, eller komma med förslag på alternativa lösningar.

Allt är inte möjligt att göra vid stenläggning – men det allra mesta är genomförbart. Hållbarhet, skönhet och personlighet: vi står redo att förvandla ditt hus i Båstad till en mer inbjudande plats.

Rådgivning för stenläggning

Med tanke på de stora temperaturvariationerna vi har här i Sverige, med tjäle på vintern och varma sommardagar, är det extra viktigt att stenläggningen utförs efter konstens alla regler. Det innebär att det är noga med underarbete som markisolering och materialval, vilket är något som vi har stor erfarenhet av.

Dessutom kan vi ge dig rådgivning inför stenläggningen och rekommendera produkter som vi av erfarenhet vet har bästa förutsättningar att fungera för dig. Det finns många olika produkter och material på marknaden idag, varav vissa passar bättre för det svenska klimatet än andra. Oavsett om det är granit, marmor, betongblock, sandsten, marksten eller något annat material du är ute efter, kan vi hjälpa dig att hitta rätt.

Vanliga frågor om stenläggning

För att förenkla för dig radar vi här upp några vanliga frågor och svar om stenläggning och därigenom förhoppningsvis ge dig en bättre bild av hur vi kan hjälpa dig.

Hur mycket kostar stenläggning?

Svar: Priset är naturligtvis en viktig fråga. Svaret är att det är väldigt varierande och där slutsumman påverkas av en mängd olika faktorer. Vilken stensort vill du ha, hur stor yta handlar det om och hur mycket markarbete som kommer att krävas.

Andra parametrar att ta hänsyn till, gäller tillgänglighet för maskiner, vilket underlag som behövs samt hur förutsättningarna i marken ser ut på just din tomt. Enklast är det att kontakta oss för ett möte där vi kan se över vilka förutsättningar som finns samt hör hur dina önskemål ser ut. Därefter kan vi planera kostnaden för projektet.

Hur slipper jag ogräs mellan stenarna?

Svar: Det är tyvärr inte ovanligt att se att det plötsligt sticker upp mohikanfrisyrer mellan stenarna på exempelvis en uteplats. Det är naturligt – men det går att få betydligt mindre av. Du får räkna med att lite gräs kommer att synas.

Många försöker lösa det här genom att lägga stenarna utan fogar – eller med minimala sådana. Det brukar enbart förvärra problemet då ogräset ändå kommer att synas – men bli omöjligt att ta bort. Dessutom låser stenarna sämre. Vi använder oss av en lite dyrare fog som är ogräshämmande. Vår erfarenhet säger att det är den absolut bästa lösningen på problemet.

Ska jag välja betong eller natursten?

Svar: Här får smaken vara domare tillsammans med en liten gnutta funktionalitet samt ekonomi. Natursten är dyrare, men det är betydligt vackrare – och det blir bara vackrare ju längre tiden går.

Betong å sin sida är billigare och klarar ett hårdare tryck. Det brukar passa bra på exempelvis garageuppfarter. Väljer du en hårdare natursten som exempelvis granit så fungerar den dock också på garageuppfarten och håller för trycket från bilen.

Att natursten är dyrare är en sanning med viss modifikation. Det kostar mer att köpa in, men ser man till livslängden så kan det vara en god investering. Betong måste bytas ut efter ungefär femton år – natursten håller hur länge som helst och, blir som sagt, bara vackrare och vackrare i takt med åren.